Η Ραιδεστός (παλαιότερα Βισάνθη, σημερινή ονομασία Τεκιρντάγ, τουρκ. Tekirdağ) ήταν αρχαία πόλη στην Ανατολική Θράκη, που κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα από Σάμιους εποίκους.

Η Ραιδεστός ανέπτυξε αξιόλογο πολιτισμό, άκμασε ιδιαίτερα κατά τους βυζαντινούς χρόνους και έγινε έδρα του μητροπολίτη Ηρακλείας. Στη σύγχρονη ιστορία άλλαξε διαδοχικά κυρίαρχους αρκετές φορές. Στον πρώτο βαλκανικό πόλεμο (1912) καταλήφθηκε από τους Βουλγάρους και την ξαναπήραν οι Τούρκοι το 1913. Το 1920 προσαρτήθηκε στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Σεβρών. Μετά τηΜικρασιατική Καταστροφή το 1922, επεστράφη μαζί με ολόκληρη την Ανατολική Θράκη στηνΤουρκία, στην οποία ανήκει έκτοτε. Μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών μάλιστα, απέκτησε ομοιογενή τουρκικό πληθυσμό. Η σημερινή πόλη Τεκιρντάγ έχει πληθυσμό γύρω στις 100.000 κατοίκους, που ασχολούνται κυρίως με το εμπόριο.

Επίσης με το αυτό τουρκικό όνομα Τεκιρντάγ φέρεται όρος της Ανατολικής Θράκης ανάμεσα στη Ραιδεστό και στη Καλλίπολη, στις ακτές της Προποντίδας. Πρόκειται για το «Ιερό Όρος», όπως το αποκαλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες.

Contact Us

Suspendisse in ipsum ut magna pharetra aliquet non sodales.

Mail Us
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Phone
+123 456 7890
Location
2411 Any Street - Any Town.

Features

Top Events

16.07.2012
Suspendisse in ipsum ut magna pharetra aliquet non sodales velit.

17.07.2012
Suspendisse in ipsum ut magna pharetra aliquet non sodales velit. Nam elit ligula elit sit ipsum netus.

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sit amet nibh.